איך קונים מכונת תפירה?

ש לך חלום ללמוד לתפור? פעמים רבות הצעד הראשון להגשמת החלום, מתבטא ברכישת מכונת תפירה. לצערי, לא מעט פעמים, המכונה החדשה הופכת לאבן שאין לה הופכין.
הסיבה העיקרית היא כי ביצוע הרכישה נעשה מוקדם מידי ולכן לא נבחרה מכונת תפירה שתואמת לצרכייך.

מכונת התפירה הומצאה כבר במאה ה-18 ומאז היא הולכת ומשתכללת. כיום יש מגוון רחב והיצע עצום של מכונות תפירה ביתיות.

אבל רגע לפני שאתם רצים לרכוש מכונה, רצוי להתחיל ללמוד תפירה, לראות שהתחום מענין אתכם, להבין מה אתם רוצים לתפור ואז בהתייעצות עם המורה לתפירה לבחור את המכונה הנכונה שתתאים לכם ותשרת אתכם הלאה.

 

 

ניתן לחלק באופן גס את כל מכונות התפירה לשלוש קבוצות עיקריות:

1.  אלקטרו מכאניות
2.  אלקטרוניות
3.  לתפירה ורקמה

מכונות תפירה אלקטרו – מכאניות הן האופציה הזולה והנפוצה ביותר במכונות תפירה ביתיות.
ב -20 השנים האחרונות המכונות הללו התקדמו והשתדרגו פלאים ובאמת הן מסוגלות
לענות על כל צורך. על פי רוב למכונה מסוג זה יש כ 15-20 תוכניות תפירה
ובנוסף מספר אביזרים שמקלים על העבודה כמו משחיל חוטים, שטח נשלף לתפירת שרוול ועוד.

יש יצרנים כמו  Janome, Jaguar, Brother, Singer. Bernina המייצרים מספר רב של דגמים,
בכל אחת מבחר קצת שונה של תוכניות ובמגוון מחירים.

לעומתם חברות כמו  Pfaff, Huqsvarna נוקטות בגישה שונה, לפיה הם ציעים מסםר מצומצם של דגמים וכל דגם שונה מאוד ומותאם  לצרכים אחרים, באופן משמעותי עם התמקדות מיוחדת, למשל מכונה לתיקונים, לתפירת בדים עבים כמו ג'ינס, אוהלים ותיקים ועוד.

מכונות תפירה אלקטרונית – עולות בהרבה על מכונות אלקטרו מכאניות. כל הפונקציות שלהן מצויות בשבב האלקטרוני. מספר הפונקציות גדול יותר. החל מ- 20 בדגמים הבסיסיים ביותר ועד ל- 100 בדגמים מתקדמים . לרוב המכונות האלה מצוידות באפשרות תצוגה, אשר מציגה את מספר הפעולה ולעיתים תיאורה. במספר דגמים המכונה אף תמליץ על פרמטרים של תפר עבור הבד הנבחר.
במכונות מסוימות ניתן לבצע רקמות ברוחב עד 6 ס"מ: אותיות, מספרים, מונוגרמות. קיימות, למשל, תכונות לסיבוב תמונת ראי אופקית או אנכית כדי לעזור לך ליצור תפר מקורי.
בהתאם לרמת המכונה, ניתן לבצע סוגים שונים של לולאות: באופן אוטומטי בשלב אחד או במכונות אחרות, באופן חצי אוטומטי, בארבעה צעדים נפרדים.

מכונת תפירה ורקמה עם מחשב מובנה  – זו ללא ספק הרמה הגבוה ביותר של מכונה ביתית ובהתאמה גם המחיר גבוה מאוד. אך מכונות אלה יכולות לעשות פשוט הכל! איכות התפירה מעולה. ניתן לבצע סוגים שונים של רקמה, תפרים דקורטיביים ועוד.
הן נושאות הרבה מוטיבים מוכנים לרקמה, וכן מאפשרות לבצע רקמות משלהן ולשמור אותם בזכרון של המכונה או במחשב. אפילו ניתן לחבר את הריקמה לרשת האינטרנט ולקבל עידכונים.
הן מצוידות במכשיר שליטה על חוט הסליל חותך חוט, תומך לזכוכית מגדלת, שקע USB והתקנים נוספים שימושיים. בדרך כלל, מכונות אלה מיוצרות בגרמניה, יפן ושוויץ.

כל מה שצריך לדעת לפני רכישת מכונת תפירה

מכונות תפירה מודרניות הן בעלות אפשרויות כל כך רבות שאפילו תופרת מנוסה עלולה להסתבך כשהיא מתכננת לרכוש מכונה.
ההיצע בחנויות עצום, החל מגוון עצום של דגמים ופתרונות שונים, דרך טווח מחירים נרחב החל מכאלף ש"ח ועד אלפים רבים. וכמובן, כמו בכל תחום אחר, גם כאן,
ישנם שפע של מותגים ויצרנים.

תקציב
לכן, הדבר הראשון שעושים לפני שיוצאים לשוק, הוא להגדיר תקציב. קל מאוד ללכת לאיבוד ולהתפתות בשפע העצום. אתם יודעים האם המכונה היא לשם תחביב, או יותר מכך,
כמה אנשים ישתמשו במכונה ועוד. מתוך כך, כדאי לקבוע מה התקציב הנכון לכם.

מה לשאול ולברר לפני ההחלטה.
אז הגדרתם צורך ותקציב. עכשיו נותר למצוא את המכונה המושלמת במחיר האטרקטיבי ביותר. יש כמה שאלות שכדאי לשאול את המוכר ולוודא לפני ההחלטה.
אם בחרתם מכונה אלקטרו – מכאנית, שימו לב:
1. הספק מנוע – שאלו מה הספק ועוצמת המנוע. מנוע חזק יעשה עבודה טובה יותר בתפירת בדים עבים, גסים.

2. הרכב המנגנון המכאני –  כאשר עובדים עם בד או עור עבה, חלקי פלסטיק במנגנון יגבירו סיכון של שבר או תקלה. באופן אידיאלי, כל מנגנון הפנימי צריך להיות עשוי ממתכת. ברור, לפיכך, כי דגי מכונות ניידים ודגמים קלים וגם דגמים קומפקטיים במיוחד, לא יתאימו לתפירה מתמשכת של בדים עבים כיוון שהמנגנון אינו מתכת.

3. בחנו את שיני המסוע התחתון – ככל שהשיניים רחבות וגדולות יותר , יהיה להן קל יותר להעביר את הבדים בתוכם וכך יתקבל תפר באיכות גבוהה יותר.

4. בדגמים מסוימים ניתן להגביל את מהירות תפירה ועל חשבון זה להגדיל כוח חדירה של המחט. פונקציה זו נועדה במיוחד לעבודה עם בד גס. כדאי לברר, האם במכונה שאתם עומדים לרכוש קיימת הפונקציה הזאת.

רכישת מכונת תפירה היא צעד חשוב. עליה להתאים לצורך ולרמה שלכם, אחרת תצאו מתוסכלים וחבל.
חשוב להקפיד לרכוש מכונה בחנויות מתמחות, שם תוכלו לקבל עזרה ויעוץ מיועצים מוסמכים.
אל תהססו לפנות אליהם – זה העבודה שלהם! אל תמהרו, קחו את הזמן כדי להיערך ולעשות את הבחירה הנכונה, ואז מכונת התפירה שלך לא תאכזב אותך!
הקפידו לקבל חוברת הסברים מפורטת על הפונקציות של המכונה.

אחרי שרכשתם את המכונה, קחו סתם חתיכת בד ישן ופשוט "שחקו" איתה, בחנו את הפונקציות והתאמנו עליהם, כך, בזמן תפירת "אמת" הכל יזרום חלק.

בהצלחה.

 

תפריט נגישות